fbpx

1ο Πανελλήνιο: Τα βλέμματα στο Δρέπανο Αχαΐας

1ο Πανελλήνιο: Τα βλέμματα στο Δρέπανο Αχαΐας

Tην Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου 2022 θα ξεκινήσει το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, Formula Kite, Kitefoil & TT:R, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Δρέπανο Αχαΐας και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου.

Τη διοργάνωση του συγκεκριμένου πρωταθλήματος έχει αναλάβει ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλός Πατρών και το αθλητικό σωματείο Cape Drepano, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ).

Η συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι ιδιαίτερης σημασίας καθώς εκτός από το γεγονός ότι είναι η πρώτη από τη στιγμή που αναγνωρίστηκε ως Ολυμπιακό άθλημα πριν από δύο χρόνια, από τους συγκεκριμένους αγώνες θα συσταθεί η πρώτη εθνική ομάδα στην ιστορία του αθλήματος.

Οι συμμετοχές αναμένεται να φτάσουν τις 100. Πιο αναλυτικά το αγωνιστικό μέρος θα συμμετάσχουν περίπου 50 αθλητές όλων των κατηγοριών, ενώ στα shows που θα γίνουν κατά τη διάρκεια του τετραημέρου θα πάρουν μέρος πάνω από 50 αθλητές όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά από όλο τον κόσμο.

Κανόνες

Ο αγώνας θα διέπεται από τους κανόνες όπως αυτοί ορίζονται στους διεθνείς κανόνες αγώνων ιστιοπλοΐας (RRS) της WS 2021 – 2024 συμπεριλαμβανομένου του παραρτήματος F – Κανόνες Αγώνων Αετοσανίδας.

2. Στα άλλα έγγραφα που διέπουν την διοργάνωση σύμφωνα με τον ορισμό των RRS: κανόνας (g) προστίθονται:

2.2.1  [DP] [SP] Support Team Regulations (STR)

2.2.2  [NP] [DP] The Competitors Media Guide (CMG)

2.3 Σε όλους τους κανόνες που διέπουν τη διοργάνωση:

2.3.1  [DP] σημαίνει ότι η ποινή για την παράβαση του κανόνα είναι στη διακριτικότητα τηςεπιτροπής ενστάσεων.

2.3.2  [SP] σημαίνει ότι η ποινή για την παράβαση του κανόνα μπορεί να επιβληθεί από τηνεπιτροπή αγώνων χωρίς ακρόαση. Αυτό αλλάζει τους κανόνες 63.1 και Α5.

2.3.3  [NP] σημαίνει ότι μια Αετοσανίδα δε μπορεί να κάνει ένσταση για παράβαση αυτούτου κανόνα. Αυτό αλλάζει τον κανόνα 60.1(α).

2.4 Προστίθεται ο κανόνας 62.1(e): Ενέργειες ενός drone ή άλλης πτητικής συσκευής.

2.5 Όταν αγωνίζεται, εκτός από́ κατάσταση ανάγκης, μία αετοσανίδα δεν πρέπει να κάνει εκπομπές φωνής ή δεδομένων ή να δέχεται επικοινωνία φωνής ή δεδομένων.

Συμμετοχές

Η διοργάνωση είναι ανοιχτή για τις παρακάτω κατηγορίες αθλητών και εξοπλισμού: 

1. Formula Kite: Ανδρών και Γυναικών, U19 Αγοριών και U19 Κοριτσιών και U17 Αγοριών και U17 Κοριτσιών.
2. KiteFoil: Ανδρών και Γυναικών, U19 Αγοριών και U19 Κοριτσιών και U17 Αγοριών και U17 Κοριτσιών.
3. TT:R: Ανδρών και Γυναικών, U19 Αγοριών και U19 Κοριτσιών και U17 Αγοριών και U17 Κοριτσιών.

Χρειάζονται τρεις (3) συμμετοχές για να είναι έγκυρη μια κατηγορία.

Βαθμολογία

Ακολουθούν τα βαθμολογικά κριτήρια του 1ου Πανελληνίου πρωταθλήματος για την εγκυρότητα της διοργάνωσης.

1. Το Πρωτάθλημα είναι έγκυρο εάν ολοκληρωθούν τρεις (3) ιστιοδρομίες σε κάθε κατηγορία.

2. Σε περίπτωση που ολοκληρωθούν λιγότερες από τέσσερις (4) ιστιοδρομίες σε κάθε κατηγορία η βαθμολογία μίας Αετοσανίδας θα είναι το σύνολο των βαθμών της σε όλες τις ιστιοδρομίες.

3. Σε περίπτωση που ολοκληρωθούν τέσσερις (4) ή περισσότερες ιστιοδρομίες σε κάθε κατηγορία η βαθμολογία μίας Αετοσανίδας θα είναι το σύνολο των βαθμών της σε όλες τις ιστιοδρομίες εξαιρουμένης της χειρότερης.

4. Σε περίπτωση που ολοκληρωθούν δέκα (10) ή περισσότερες ιστιοδρομίες σε κάθε κατηγορία η βαθμολογία μίας Αετοσανίδας θα είναι το σύνολο των βαθμών της σε όλες τις ιστιοδρομίες εξαιρουμένων των 2 χειρότερων ιστιοδρομιών.

5. Αν μία Αετοσανίδα εκκινήσει αργότερα από 4 λεπτά μετά το σήμα της εκκίνησης της, θα βαθμολογηθεί ως Did Not Start. (τροποποίηση RRS A4 και A5).

6.  Για να ζητήσει διόρθωση ενδεχόμενου λάθους στη βαθμολογία μία αετοσανίδα, πρέπει να συμπληρώσει και να καταθέσει στη γραμματεία των αγώνων ένα έντυπο επανεξέτασης θέσης.

7. Στις κατηγορίες Formula Kite και Kitefoil, θα υπάρξει κοινή γενική βαθμολογία. Τα αποτελέσματα για τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα των κατηγοριών Formula Kite και Kitefoil θα εξάγονται από τη γενική κατάταξη.

8. Τα αποτελέσματα των υποκατηγοριών θα εξάγονται από τη γενική κατάταξη της κάθε κατηγορίας.

Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να ενημερωθούν και να τηρούν το Επικαιροποιημένο Αγωνιστικό́ Υγειονομικό́ Πρωτόκολλο μετάδοσης του COVID-19 της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας εγκεκριμένο από́ την Γενική́ Γραμματία Αθλητισμού́. 

Η οργανωτική́ επιτροπή́ μπορεί́ να αναβάλει ή ακυρώσει την διοργάνωση οποιαδήποτε στιγμή́ εάν θεωρήσει ότι αυτό απαιτείται για λόγους που σχετίζονται με τον COVID-19.

Οι συμμετέχοντες δεν έχουν το δικαίωμα να απαιτήσουν οποιαδήποτε αποζημίωση για οποιαδήποτε έξοδα έχουν κάνει για την συμμετοχή́ ή την προετοιμασία της συμμετοχής στην διοργάνωση.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Κάιτ Σερφ